Reportáž z konference Jak si hraje Smyslovka

Publikoval(a) M dne

Slunečný den 12. září 2022 na zámku Kratochvíle. Letos přijelo do zámecké zahrady více než sto padesát přátel Smyslovky, a to z Čech i ze Slovenska. Inspirací pro ně byly nejen osobnosti, které přijaly pozvání, ale také nové knihy.

Smyslovník na rok 2023, aneb Smyslovka na každý den. Diář, který Vám pomůže naplánovat Smyslovou aktivizaci na každý týden v roce. A každý měsíc se můžete dáůle nechat inspirovat fotoplánem. Úvodem každého měsíce je fotografie s myšlenkou, kterou můžete využít při aktivizaci jako komunikační kartu.

Jak si hraje Smyslovka, aneb Babi, dědo, pojďte si s námi hrát (dát prosím jako prolink na knihu -eshop) vznikla jako pomocník pro mezigenerační setkávání dětí a seniorů. V knize najdete nejen podnětné aktivizační plány pro taková setkání, ale pomůže i pokud hledáte rady, jak takovou spolupráci začít. Díky knize připravíte ve školním roce setkání pro seniory s dětmi z mateřských nebo základních škol. Na prázdniny jsou pro prarodiče připravené tipy na to, jak smysluplně využít společný čas hrou nebo výlety.

Propojit generace může pomoci také kniha Příběhy statečných koní pro statečné děti  autorek Terezy a Vandy Bělinových, která je součástí projektu Pohádková hipoterapie. Kniha zažila na Kratochvíli svůj křest. Kniha je plná fotografií a ilustrací a popisuje osm skutečných  příběhů koní, kteří se museli vypořádat s nějakým zdravotním problémem. Pohádkové příběhy a opravdové příklady ze života koní děti motivují ke zvládnutí jejich vlastních útrap plynoucích z úrazu, nemoci či rekonvalescence. Výtěžek z prodeje knih jde na podporu právě takových statečných dětí

Konferencí provázela výstava fotografií Karla Rabenhaupta a ilustrací Jitky Sedlecké, právě z knihy Jak si hraje Smyslovka.

Na Kratochvíli nemohlo chybět ani kratochvílení v podání kejklířského vystoupení kejklíře Slávka a hudebního doprovodu DJ Vitamina.

Tak přátelé, poznamenejte si datum dalšího setkání, zase za rok, 11. září 2023 na viděnou se na Kratochvíli těší, Hana Vojtová

Foto: Lukáš Vojta

« z 2 »
Kategorie: Nezařazené